Через загрозу воєнного нападу з боку Росії, українці дедалі більше готуються до супротиву, при чому супротиву зі зброєю в руках, а не лише проявів демонстрацій.

У Київському інституті соціології, КМІС, порівняли дослідження, які були проведені у грудні та у лютому. Було підкреслено, що процент українців, які виявили бажання захищати свою країну, допомагаючи армії, зросло майже на 8%.

Тероборона. Фото: YouTube
Тероборона. Фото: YouTube

Опитування свідчить, що у разі вторгнення, українці будуть чинити опір. Частина готова до збройного опору, частина чинитиме опір виступаючи на мітингах та демонстраціях.

Скрін дослідження.
Скрін дослідження.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Загалом, чинити опір готові 57,5% українців проти 50,2% у грудні", - зазначають у КМІС.

Результати опитування показують, що зменшилася кількість тих, хто бажав би виїхати у безпечніший регіон України - 12,4% у лютому, за кордон – з 9,3% у грудні до 7,5% у лютому. Також поменшало і тих, хто нічого не робив – з 18,6% у грудні до 17,9% у лютому та тих, хто ще не визначився з відповіддю – з 12,1% до 7,6% відповідно.

Опитування також показало, що в цілому чинити опір готові 71,9% чоловіків і 45,6% жінок.

Найбільше тих, хто готовий чинити опір серед тих, кому від 50 до 59 років – 65,1%.

Настрої в українців покращилися після того, як влада стала створювати територіальні оборони та проводити навчання для простих мешканців міста.

Нагадаємо, раніше українські зірки підтримали марафон Зеленського у День Єднання та показали патріотичні фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", військова поліція і оборонний бюлетень – в Україні запровадять важливі зміни.

Також "Знай.ua" писав, що ДСНС України звернулася до НАТО за допомогою.