У четвер, 17 лютого, в Україну навідаються проливні дощі. Сонце покине практично всі області, але розкине промінчики, що залишилися на південну і місцями східну частину. Незважаючи на погіршення погоди, температура повітря майже не зміниться - вдень так само тепло, вночі теж "плюс".

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +5 до +9 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +1 до +5 градусів.

У центральних областях температура вдень від +5 до +8 градусів, вночі – від +1 до +4 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +5 до +8, вночі – від +1 до +4 градусів.

У східних регіонах – вдень від +5 до +9, вночі – від +3 до -1. На півдні температура повітря - від +10 до +14 градусів вдень, нічна – від +1 до +4 градусів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Погода на 17 лютого, фото Укргідрометцентр
Погода на 17 лютого, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 17 лютого в Україні

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали “вовчим сватом”. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, та йде сніг: “На Миколу Студеного снігу навалить гору”. Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються — буде заметіль, а якщо випрямляються — на сприятливу погоду.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною