У вівторок, 15 лютого ввечері на українські вебресурси були здійснені кібератаки. Через це не працювали вебсервіси державних банків, а також сайти Міноборони та ЗСУ. Національна поліція відкрила кримінальне провадження з цього приводу. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МВС України.

Ряд українських інформаційних ресурсів були схильні до потужних DDoS-атак увечері 15 лютого. Зазначається, що за зверненням одного з державних банків кіберполіція почала перевірку. Так, було зафіксовано проблеми в роботі вебсервісів державних банків, перебої в роботі Сайтів Міноборони та ЗСУ.

кіберполіція, скріншот з відео
кіберполіція, скріншот з відео

Поліція має намір встановити особи, які мають відношення до кібератак і притягнути до відповідальності. Як зазначили в МВС кримінальне провадження відкрито за двома статтями 361 і 363-1 Кримінального кодексу України.

Поліцейські - фото Кіберполіція
Поліцейські - фото Кіберполіція

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто відзначити, що фахівці Держспецзв'язку оперативно відновила роботу порталів, на які зловмисники вчинили кібератаку. Вже о 19: 30 банківські вебресурси знову працювали без перебоїв.

Раніше Знай писав, українських водіїв очікують масові перевірки: зупиняти будуть навіть без причин, заява глави МВС.

Також ми писали, поглумився над матір'ю, на очах у паралізованої бабусі: на Хмельниччині суд озвучив вирок 34-річному звірові.

Нагадаємо, поки батьки спали: 12-річний хлопчик сів за кермо автомобіля і врізався у вантажівку. Трагічний поворот. 12-річний хлопчик загинув в результаті зіткнення автомобіля.