Стало відомо про те, що Служба безпеки України виявила агітатора, який на замовлення агітаторів з Російської Федерації поширював фейкову інформацію, а також організовував акції протесту.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Служби безпеки України в соціальній мережі Facebook.

На самому початку своєї співпраці із замовниками чоловік почав поширювати проросійські матеріали в Засоби масової інформації, а також в соціальні мережі. Він позиціонував себе як журналіст, а також лідер думок. Часто чоловіка можна було зустріти в ефірах як на російських, так і українських телеканалах.

Інструкції отримував електронними засобами зв'язку, а оплату - через заборонені електронні гаманці.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Після цього куратори доручили йому організовувати проплачені мітинги в центрі Києва. Він наймав людей, які мали імітувати соціальне незадоволення чинною владою.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Слідчими СБУ було виявлено, що зловмисник регулярно залишав країну заради зустрічей з тими самими кураторами, і там вони обговорювали подальші дії. Крім того, там же він отримував готівкові кошти для фінансування замовних акцій.

Одне з останніх завдань, яке йому доручили-почати збір підписів українців, щоб почати процедуру імпічменту. Ось час обшуків у нього були виявлені засоби зв'язку, комп'ютери, а також носії, дані яких підтверджують його злочинну діяльність. Люди зі Служби безпеки України вже його затримали.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що мінував школи, лякав журналістів, готував теракт: СБУ в Києві знешкодила завербованого агента-головні подробиці

Раніше повідомлялося, що СБУ накрила рекордну партію контрафактного товару: 7 тонн вантажу на 16 млн гривень

Також, чоловік писав листи дітям і пропонував дружити: зловмисника викрили випадково, а правда про нього виявилася ще страшнішою.