Оперативники Служби безпеки України (СБУ) у столиці держави затримали завербованого однією з білоруських держструктур агента, який готував теракт в українській столиці.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка при спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї з київських громадських організацій.

Оперативні знімки, фото: СБУ
Оперативні знімки, фото: СБУ

СБУ встановила, що він також займався залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їхніх приміщень та здійснював повідомлення про псевдомінування.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Оперативні знімки, фото: СБУ
Оперативні знімки, фото: СБУ

Також встановлено, що зловмисник причетний до організації несанкціонованих мітингів поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Дії агента було спрямовано на розхитування внутрішньополітичної обстановки і дискредитацію України перед країнами ЄС і громадянами Білорусі.

Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

Оперативні знімки, фото: СБУ
Оперативні знімки, фото: СБУ

За даними слідства, агента завербували через одну з анонімних груп месенджера Telegram. Для зв'язку з кураторами він використовував Російські електронні поштові сервіси. За проведення підривної діяльності він з-за кордону отримував гроші на банківську карту.

Для здійснення теракту зловмисник придбав автомобіль, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

Зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Раніше повідомляли, СБУ затримала самопроголошеного "президента України": створив власну "Верховну Раду" і видавав фейкові паспорти.

Як повідомляв Знай.uа, притулок Порошенка, розширення НАТО, невизнання "ЛДНР": головна із заяв Путіна і Макрона після п'ятигодинної зустрічі.

Знай.uа писав, "У бункері сиджу, купа зброї, з гранатами...": спливла правда про нового бойфренда Волочкової, в 2014 році працював на тітушок і заважав Майдану.