Порівняти Сергію і справді є з чим. Ще до 2014-го отримав чималий досвід служби, встиг "дембельнутися", попрацювати на заводі. Як почалася війна, відразу вирішив знову надіти форму. Спочатку пішов у добробат, а пізніше знову офіційно підписав контракт з ЗСУ.

Про історію Сергія пише військовий кореспондент Олександр Олехнович з мобільної прес-групи "Північ" в мережі Facebook.

Захисник України Сергій, фото: Facebook
Захисник України Сергій, фото: Facebook

"З батальйоном "Полтава" пройшов чималий бойовий шлях. "Весело" було: і на блокпостах стояли, і ворожі атаки відбивали, і диверсантів вистежували, і фури з контрабандою зупиняли. Що вже говорити про численні перестрілки з ворогом! До ворожих позицій часом були лічені метри, та й лінія фронту на той час була розмитою.", - розповідає Сергій.

Сергій зізнається, коли збирається у відпустку, рідні та друзі завжди просять: "Приїжджай за формою".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це дуже радує. Мої однокласники, знайомі, родичі пишаються тим, що я захищаю країну. Та й місцеві жителі Кременчука дивляться з повагою. Коли ще в школі говорив: "військовим буду" - більшість дивувалися: "звідки таке дивне бажання". Тоді служба в армії була далеко не престижною та й грошове забезпечення бажало кращого. Незважаючи на це, я все ж став військовим.", - зізнається Сергій.

Зараз чоловікові вже й не злічити, яка у нього ротація. Каже, порівнювати складно - що тоді, що тепер ворог поводиться непередбачено.

Український захисник, фото: Facebook
Український захисник, фото: Facebook

"Ідейних у лавах окупаційних військ практично немає. Є кадрові військовослужбовці Російської армії, які керують підрозділами і навчають підлеглих. Але більшість - звичайні найманці, серед яких багато п'яниць і наркоманів. Це також впливає на хід бойових дій, частоту обстрілів і провокацій. Їм байдуже на результат. Вони просто відпрацьовують свої гроші. А наші хлопці мотивовані, загартовані в боях воїни, які захищають рідну землю і захищають своїх дітей, дружин, матерів від загарбників. Так що перемога однозначно буде за нами!", - впевнено говорить Сергій.

Раніше повідомляли, митрополит Епіфаній розкрив істинне значення Стрітення Господнього: "Стосується кожного".

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам: виплати стануть вищими на 20-30%.

Знай.uа писав, воїни ЗСУ осідлали БМП-2 на Донбасі, щоб знищити вороже озброєння: "кожен повинен знати".