У лютому багатьом українцям нарахують підвищені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Причиною збільшення розміру держдопомоги стало зростання захворюваності коронавірусною інфекцією.

Така практика в Україні була введена урядом, починаючи з 2020 року - з початку епідемії коронавірусу в Україні.

При цьому яким буде розмір субсидії, розраховують окремо по кожному місяцю. Наприклад, якщо регіон проживання одержувача субсидії опинився в червоній карантинній зоні, соціальні нормативи на користування комунальними послугами збільшуються на 50 відсотків.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube
Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Серед іншого, це стосується соціальних нормативів на користування електроенергією, газом, гарячою і холодною водою, каналізацією. Відповідно, з підвищенням нормативів зростає і розмір субсидії, адже її призначають якраз на нормативний обсяг споживання. При цьому важливо пам'ятати, що всі послуги, одержувані понад норму, споживач оплачує в повному обсязі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Субсидія, скріншот: YouTube
Субсидія, скріншот: YouTube

"Відповідне збільшення відбувається в розрахунку на місяць незалежно від кількості днів, протягом яких діяв червоний рівень епідеміологічної небезпеки", - нагадали в Міністерстві соціальної політики.

Раніше повідомляли, Мін'юст отримав мільйони грн з платних камер СІЗО: із заробленого роблять ремонти.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли, як правильно викривати корупціонерів: детальна інструкція Мін'юсту.