У США повідомили про тимчасову передислокацію свого посольства в Україні з Києва до Львова. Про це повідомляється на сайті офіційного Держдепартамент.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що дане перенесення пов'язане із занепокоєнням щодо безпеки представників посольства, а також через нарощування кількості російських військ на кордоні з Україною.

"У мене немає більш високого пріоритету, ніж безпека американців у всьому світі, і це, звичайно, включає наших колег, які працюють на наших постах за кордоном. Моя команда і я постійно аналізуємо ситуацію з безпекою, щоб визначити, коли розсудливість диктує зміну позиції", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Блінкен заявив, що даний стан речей не скасовує підтримку України, а також її суверенітету і територіальної цілісності.

Ситуацію підтвердив представник Держдепу Нед Прайс на прес-брифінгу повідомив, що посольство переноситься навмисне подалі від російського кордону.

"Це пов'язано з географією, перш за все. Львів розташований на заході України, досить далеко від кордонів України з Росією і Білоруссю", - повідомив він.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Міноборони України продумало план до 2024 року-закупівля зброї під секретом.

Також "Знай.ua" писав, що екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами".

Раніше портал Знай.uа повідомив, що спортсмен провів мовчазний протест на Олімпіаді - 2022 у Пекіні: "Ні війні в Україні".