Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що немає передумов для вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє телеграм-портал Інсайдер UA.

За результатами засідання РНБО був проведений брифінг, на якому повідомили, що в період з 15 по 16 лютого нападу Росії не буде. Україна не бачить жодних передумов.

Фото: Олексій Данилов, скриншот youtube
Фото: Олексій Данилов, скриншот youtube

Небо в Україні не закривається і цього робити не планують. Щодо ситуації зі страховими компаніями - вони перестраховуються, ситуація вирішується.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що українцям слід зберігати спокій, щоб уникнути негативних наслідків. Також Олексій Данилов зазначив, що двадцять три нардепи зараз не на території України.

Засідання РНБО, фото: вільне джерело
Засідання РНБО, фото: вільне джерело

Зазначимо, що з початку 2022 року активізувалися чутки про те, що Росія дислокує війська радом з територією України для того, щоб почати вторгнення. У лютому цього року ситуація активізувалася. Зокрема ЦРУ оприлюднило термінове попередження країнам НАТО про те, що Росія нападе на Україну 16 лютого, передає Spiegel.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Міноборони України продумало план до 2024 року-закупівля зброї під секретом. Якщо Кабмін якнайшвидше затвердить план, це дасть можливість завершити один з базових кроків до модернізації процедур оборонних закупівель.

Також "Знай.ua" писав, що екстрене засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами".

Раніше портал Знай.uа повідомив, що спортсмен провів мовчазний протест на Олімпіаді - 2022 у Пекіні: "Ні війні в Україні". Український скелетоніст Владислав Гераскевич, який виступає за національну збірну, влаштував протест.