В західних ЗМІ з'явилася інформація, що війни 16 лютого не буде. Зеленський видав указ - зробити цей день - днем Єднання.

Про це повідомляють у Telegram-каналі. Зеленський видав указ, у якому оголосив 16 лютого 2022 року Днем Єднання.

У цей день планують підняти державні прапори в усіх населених пунктах та заспівати гімн України о 10 годині.

Зазначимо, що саме на 16 лютого західні ЗМІ прогнозували вторгнення військ РФ на територію України.

Після повідомлення низки західних ЗМІ, щодо того, що градус ситуації знижується, Зеленський звернувся до українців, та підписав указ про нове державне свято.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Що відомо. Зокрема служба CNN повідомила, що через відсутність заморозків, та неможливості за таких умов керувати діями танкових дивізій, було відтерміновано напад на українські міста.

Також тиск західних глав держав, союзників України, таких як США, Німеччини, Великої Британії, балтійських країн - Литви, Латвії, Естонії, та інших, влада Кремля стала говорити про подальші мирні перемовини.

Скриншот західного ЗМІ
Скриншот західного ЗМІ

Відомо, що 14 лютого Зеленський провів декілька важливих розмов та зустрічей. Зокрема з президентом США Байденом, та канцлером Німеччини, Олафом Шольцем. Обидва представники союзних держав заявили, що повністю підтримують Україну, та засудили скупчення військ біля кордонів та агресивні настрої у Росії.

Також Зеленський провів брифінг, де заявив, що "Нас лякали війною, та ми згуртувалися і вистояли. Нас не вперше лякають".

Нагадаємо, раніше Воїни ЗСУ осідлали БМП-2 на Донбасі, щоб знищити вороже озброєння.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив, що залишиться з сім'єю в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський задумався над "особливим статусом".