Президент Франції Еммануель Макрон обговорив з главою Росії Володимиром Путіним ситуацію в Україні. Діалог сторін відбувся по телефону. Про це повідомляє французький телеканал Europe1.

В Україні спостерігається досить напружена ситуація через активність російських військ на кордоні. У той час як багато ЗМІ пишуть про ймовірний напад світові лідери обговорюють ситуацію. Так, на тлі новин про можливу ескалацію конфлікту з боку РФ, глава Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Макрон і Путін, скріншот: YouTube
Макрон і Путін, скріншот: YouTube

Сторони обговорили ситуацію в Україні. Зокрема, зазначається, що російський президент висловив стурбованість тим, що США постачає величезні партії зброї в Україну. За його словами через це з'являються передумови агресивних дій в Донбасі.

Скрін, відео YouTube Путін
Скрін, відео YouTube Путін

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, Володимир Путін заявив, що незадоволений "бездіяльністю" заходу. За його словами він не підштовхує Україну до виконання Мінських угод.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський зізнався, як його довелося заспокоювати по телефону: НАТО не кине. Глава держави розповів, що провів телефонну розмову з генсеком НАТО і поділився подробицями.

Також ми писали, без варти і парасольки: Еммануель Макрон після зустрічі з Путіним приїхав в Маріїнський палац до Зеленського.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зізнався, наскільки Україні вигідне відключення від енергії РФ і Білорусі: "Будуть ризики". Президент заявив, що дана ситуація вигідна виключно Україні.