Подовжувачі, зарядні пристрої, та вимкнені електроприлади, часто стають причиною суперечок. Чи зашкоджує побутовим приладам те, що вони увімкненні у розетку.

У Telegram-каналі очевидні речі розповіли, що відбувається під електричною коробкою, та чи варто вимикати електричні прилади з розеток, навіть якщо вони не працюють.

Однозначно, що порожні розетки не створюють потік електрики, тому що для цього потрібна повністю закінчена електронна схема, а включені та порожні подовжувачі практично не споживають електроенергії, - заявили експерти.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Відключення порожніх подовжувачів насправді нічого не дасть, упевнені електрики.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Якщо залишати щось підключеним до розетки, за даними Фонду енергозбереження, будь-який увімкнений зарядний пристрій, підключений до мережі, все одно споживатиме електроенергію, незалежно від того, увімкнено пристрій чи ні.

Кількість електроенергії, яка споживається при цьому мінімальна, проте головна небезпека в тому, що таке використання пристроїв може скоротити термін їх служби.

Головне, що радять фахівці, краще більше уваги приділяти електричним приладдям у ванній та біля вогню.

"Увімкнені побутові електроприлади: тут утворюються струмопровідні водяні пари", - попереджають електрики.

Не вмикайте у мережу одночасно кілька енергоємних приладів – внаслідок цього можуть перегрітися розетки або спрацювати запобіжники.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Нагадаємо, раніше городникам підказали, коли краще посадити пекінську капусту і як за нею доглядати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Мінінфраструктури заявили, що небо над Україною залишається відкритим.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли, як платити за комуналку менше.