Жителі української столиці сильно обурені тим фактом, що багато водіїв просто не звертають уваги на мітки, які говорять про те, що місце тільки для водіїв з інвалідністю. У зв'язку з цим кияни хочуть змінити процедуру нарахування штрафів за такі вчинки, щоб українці включали свою увагу.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на порталі Київської міської ради в розділі для петицій.

Штрафи за паркування - фото UA.news
Штрафи за паркування - фото UA.news

"Перед супермаркетами, ТРЦ тощо передбачено місця для паркування автомобілів осіб з обмеженими можливостями. Зазвичай частково або повністю ці місця зайнято автомобілями людей, які не мають на це право.

Ця ситуація явно створює незручності для інвалідів, але також викликає обурення, оскільки демонструє неповагу і аморальна. В даний час жодних покарань для порушників правил паркування не існує, в результаті чого незаконна парковка поширена.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Пропоную встановити покарання у вигляді грошових штрафів для осіб, які незаконно використовують паркомісця для інвалідів у м. Києві. Стягнуті кошти буде залучено до бюджету міста.", - пише автор петиції Дмитро Черкасов.

Петиція Дмитра Черкасова, скріншот: kyivcity.gov.ua
Петиція Дмитра Черкасова, скріншот: kyivcity.gov.ua

Раніше повідомляли, водіям розповіли, як можна оскаржити штраф від фантомів: полювання на порушників триває.

Як повідомляв Знай.uа, водій перетворилася на пішохода через неоплачені штрафи на 7 тисяч гривень: ось, що сталося з авто.

Знай.uа писав, українці масово "забувають" платити за комуналку - чим загрожує потрапляння до Єдиного реєстру.