В останні дні в Україні спостерігається досить тепла і помірна погода. Через "плюси" на стовпчиках термометрів багатьом навіть захотілося вже теплої і справжньої весни, проте попереду ще більше ніж два тижні зими, тому багатьох цікавить, чи повернуться в лютому сильні морози.

Про те, чи чекати українцям похолодання, розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає РБК-Україна.


Так, за прогнозом синоптика, до кінця лютого вже не повинно бути сильних морозів. Однак, все ж можуть бути певні температурні коливання, але "полярних вторгнень не передбачається".

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

"За попередніми розрахунками, з другої декади лютого повернення серйозних морозів ми поки не бачимо", — розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зокрема, 11 лютого в Україні все ще переважатиме тепла, як для цієї пори року погода. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу; вдень 4-9° тепла, в південній частині місцями до 13° тепла, в Карпатах близько 0°.


Але, все ж синоптики не радять завчасно радіти "плюсам", і ховати всі теплі речі в далекий ящик. Не варто нехтувати шапками, шарфами і теплим взуттям, щоб не застудитися.

Нагадавши, Лаврентіїв день 11 лютого: почастуєте сім'ю пирогами з капустою і не чіпайте речі чоловіка, щоб не розгнівати святого. У народі цей день вважався несприятливим

Раніше Знай писав, Апокаліпсис сьогодні: українську набережну накрило борошном, дихати просто неможливо

Також Знай повідомляв, на станції "Академік Вернадський" встановили температурний рекорд: весна настала швидше, ніж в Україні