Українцям розповіли, як відрізнити справжнє вершкове масло від дешевого спреду. Поради дала кандидат технічних наук Галина Талок в ефірі програми "Київ. Newsroom" на телеканалі "Київ".

За словами експерта вершкове масло повинно проводитися з вершків коров'ячого молока. У складі продукту не повинно бути ніяких домішок, зокрема рослинних або тваринних жирів. Якщо домішки присутні, то це вже не масло, а спред.

Вершкове масло. Фото: скріншот youtube
Вершкове масло. Фото: скріншот youtube

Галина Талок підкреслила, що для фальсифікації масла або приготування спреду використовуються гідрогенізовані жири. Вони рідкісні в первинному стані, але їх штучно насичують воднем і вони перетворюються у тверді жири. Дані марнотрати негативно впливають на організм людини, зокрема провокують захворювання серцево-судинної системи, інфаркт та інсульт.

Супермаркет, фото: скріншот з відео
Супермаркет, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Експерт зазначила, що кожна п'ята пачка олії на прилавку - фальсифікат. Щоб не купити підробку потрібно переглядати склад продукції на упаковці. Натуральне масло - це тільки вершки з коров'ячого молока і може бути сіль, а іноді бактерії кисломолочних культур. Якщо в складі є інші домішки, але на упаковці написано, що це масло, то з це підробка.

Також найкраще купувати масло у великих виробників, які не будуть ризикувати довірою покупців. Однак в будь-якому випадку важливо уважно вивчати склад продукту.

Раніше Знай писав, український ринок поповнився запасами європейської свинини: завезли в чотири рази більше, ніж зазвичай. Імпорт свинини збільшився в чотири рази. Що про це говорять фахівці.

Також ми писали, нові ціни на гречку ошелешили українців, на прилавки дивитися страшно: від 50 до 100 гривень за кілограм.

Нагадаємо, на 70% дорожче: в Україні різко злетіли ціни на курятину, у скільки обійдеться кілограм.