Стало відомо про те, що президент Сполучених Штатів Америки закликав своїх громадян покинути територію України. Все через небезпеку, яка їх може наздогнати з боку РФ.

Про це повідомляє NBC.

Джо Байден закликав американців покинути територію України через ймовірну загрозу російській агресії. Також, далі він додав, що не буде посилати військових США на Донбас.

Джо Байден, скріншот: Youtube
Джо Байден, скріншот: Youtube

"Американці повинні негайно виїхати. Ми маємо справу не з терористичною організацією. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація і все може швидко піти божевільним шляхом", - сказав президент США.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Для евакуації американців не будуть відправляти військових, так як на думку Джо Байдена, це буде вже світова війна, якщо громадяни США і Росії почнуть стріляти один в одного.

Раніше американський лідер поговорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макроном. Вони обговорили напружену ситуацію навколо України.

Джо Байден, скріншот: YouTube
Джо Байден, скріншот: YouTube

У Державному департаменті США також поділилися оновленими рекомендаціями для туристів, які бажають відвідати Україну, а також вже знаходяться всередині країни. Американців закликали використовувати будь-який вид особистого або комерційного транспорту, залишаючи територію країни.

Чутки про те, що Росія стягує війська до кордонів України ходять вже кілька місяців, і там знаходяться зараз вже понад 130 тисяч військових. Світові лідери стурбовані цим питанням.

Джо Байден, кадр з відео
Джо Байден, кадр з відео

Нагадаємо, що Володимир Зеленський анонсував "побачення" з Джо Байденом, про що говоритимуть президенти

Раніше повідомлялося, що Джо Байден дав характеристику Володимиру Путіну: "хлопець з ядерною зброєю і без друзів"

Також, "сильний стрес і покусані губи": психолог розповів, що приховали "таємні рухи" Зеленського на зустрічі з Байденом