Улюблена страва більшості українців – борщ, суттєво подорожчала за останній рік. Прогодувати родину стає все важче, а ціни на продукти тільки зростають. Про це написали у виданні «ВВС Україна».

«Помічаєте, що ціни ростуть? Організація BRDO відстежує так званий "індекс борщу". За їхніми даними, борщ за рік подорожчав більш ніж на 30%. Зараз порція на чотирьох людей, приготована за традиційним рецептом, коштує 81 гривню. А рік тому - 62 гривні. Ціни продуктів брали в онлайн-магазинах чотирьох великих торгових мереж», - пишуть у виданні.

Відповідно до оприлюдненої інформації, найбільше у ціні додали овочі, а особливо – капуста, на 284 відсотків. Подорожчання не оминуло і буряк та моркву – на 122 відсотків.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На щастя, свинина, картопля і сметана дорожчають не так стрімко, але також додали у ціні 12 відсотків.

«І офіційний індекс інфляції 10%, смішно ж...», - коментують цю новину читачі видання.

Однак експерти прогнозують, що на цьому зріст цін не зупиниться. За попередніми оцінками, через підвищення ціни на природній газ, здорожчання добрив для сільськог господарства та інші чинники, головні антирекорди на ціннниках у продуктових магазинах в Україні ще попереду.

Нагадаємо, що 11% на капусті і 5% на картоплі: як в Україні зросли ціни на популярні овочі

Раніше повідомлялося, що 40% вершкового масла в Києві - підробка: Максим Несміянов провів незалежну експертизу.

Також, картопля по 104 грн і скажені "накрутки" на сосисках: експерти назвали причини зльоту цін на продукти. Фахівці пояснили, як формуються космічні ціни на прилавках.