Український президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками ділових кіл - членами Європейської бізнес-асоціації (ЄБА). Відомо, що під час даної зустрічі Володимир Олександрович розповів про кроки влади щодо підтримки економіки держави.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Володимира Зеленського в мережі Instagram, а також інформації на офіційному порталі Президента України president.gov.ua.

Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Instagram
Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Instagram

"Ми робимо все, щоб українські та іноземні компанії відчували себе в безпеці і допомагали розвивати економіку України і далі.", - пише Володимир Зеленський.

Коментар до публікації, скріншот: Instagram
Коментар до публікації, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Цікаво, що під публікацією президента з'явилося доволі цікаве питання від громадянина Антона, яке звучить так: "Коли велике годівництво, коли талони на їжу?". Саме питання набрало десятки лайків, і безліч найрізноманітніших відповідей.

Про що говорили на зустрічі?

В першу чергу Володимир Зеленський поінформував присутніх про ситуацію у сфері безпеки всередині держави і біля її кордонів, оскільки це питання сьогодні хвилює представників і вітчизняного, і іноземного бізнесу.

Володимир Зеленський підкреслив, що Україна робить все можливе, щоб посилити свою обороноздатність і мати можливість відреагувати на будь-який розвиток подій. Зокрема, проводяться планові навчання, здійснюються заходи, спрямовані на поліпшення забезпечення ЗСУ.

"Сьогодні у нас достатньо сил і озброєння, щоб гідно захищати нашу державу без залучення кого б то не було, крім військових", – запевнив він.

Зустріч Зеленського з членами ЄБА, фото: president.gov.ua
Зустріч Зеленського з членами ЄБА, фото: president.gov.ua

Президент підкреслив: економічна ситуація в Україні сьогодні стабільна, що відбивається на зміцненні гривні.

"Головне завдання Президента і уряду країни – бізнес, економіка, інвестиційний клімат. Всі розуміють, який у нас сусід, але це не повинно впливати на економіку", – переконаний Володимир Зеленський.

З метою забезпечення стабільності економіки і національної валюти українська влада провела ряд переговорів з міжнародними партнерами для отримання фінансової підтримки. Як результат -виділення макрофінансової допомоги від Євросоюзу і ряду країн, що також стало позитивним сигналом для бізнесу.

Є наміри щодо залучення інвестицій у галузі, де українським виробникам складно конкурувати. За прогнозами ці заходи сприятимуть відродженню авіа-, судно-, вагонобудування та створенню виробництва іригаційного обладнання (апарати для поливу - ред.).

Малий і середній бізнес і далі отримуватиме доступні кредити за програмою "5-7- 9%", запевнив Ростислав Шурма. Окремо Володимир Зеленський зупинився на питанні розвитку цифрової економіки країни та цифровізації державних послуг.

Так, за словами заступника керівника офісу Президента, нещодавній запуск одного з найкращих податкових і правових режимів для ІТ-бізнесу в світі "Дія Сіті" зробить Україну привабливою для ІТ-компаній і стартапів і збільшить надходження до бюджету.

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський в День народження дружини вирішив стати поетом - навіть Симоненко таких віршів не писав: "Без тебе ніяк, ну ти зрозуміла...".

Як повідомляв Знай.uа, президент Туреччини Реджеп Ердоган захворів на омікрон після зустрічі з Зеленським: "Чекаємо ваших молитов".

Знай.uа писав, Олена Зеленська зруйнувала міфи про нове шкільне харчування: чи заборонили хліб і цукор.