10 лютого - 41-й день року за Григоріанським календарем. Цього дня відзначаються День народження праски, День розглядання облич, Всесвітній день зернобобових культур.

До того ж у США сьогодні - День фланелі, День парасольки, День тістечка з сирним кремом, на Мальті - День корабельної аварії святого Павла, в Еритреї - День Фенкіл, в Італії - День пам'яті жертв фойб, а у Таїланді - День корпусу добровольчої оборони, передає "Уніан".

Пам'ятні дати, річниці та події

10 лютого, 1942 року було випущено перший в історії "Золотий диск", з покриттям шаром золота. Його виготовила компанія звукозапису RCA Victor та вручила Гленну Міллеру.


Цього дня у 1947 році в Парижі були підписані мирні договори між державами-переможцями у Другій світовій війні і колишніми союзниками гітлерівської Німеччини. А у 2005 році МЗС КНДР уперше відкрито заявило про створення в країні ядерної зброї.

У 2009 році на орбіті Землі відбулося перше зіткнення штучних супутників за всю історію космонавтики.

Церковне свято

10 лютого - Єфрема Сирина
10 лютого - Єфрема Сирина

Традиційно 10 лютого православна церква вшановує пам'ять Єфрема Сирина, проповідника і богослова. Цей день у народі отримав назву "День чудес". Наші предки вірили, що у цей день будь з ким може статися справжнє чудо. Ще свято називають "Єфрем Вітродуй", "Єфрем - Цвіркунів заступник", а також відзначають іменини домовика.

Заборони, 10 лютого

Вважається, що цього дня не можна вбивати комах, що живуть у будинку. Не рекомендується сваритися й ображатися.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Прикмети на 10 лютого

  • вітряна погода - до дощового та холодного літа;
  • день ясний і сонячний - таким буде й літо.

Нагадаємо, перейти на літній час постійно: українці вимагають від Зеленського не переводити стрілки годинника. Деякі співвітчизники вважають переведення часу шкідливим для здоров'я

Раніше Знай писав, день святого Валентина 14 лютого: шоколадна Камасутра, квести і 100 ідей для побачень – як недорого здивувати половинку. Обираємо незвичайний сюрприз до 700 грн – варіантів безліч

Також Знай повідомляв, священик УПЦ розповів, як подолати в собі гординю. Гординя може бути подолана протилежною чеснотою - чеснотою смиренності.