Рак кишечника - це одна з різновидів злоякісних пухлин, розташована на слизовій оболонці товстої кишки. Сьогодні така недуга займає друге місце за поширеністю у людей старше 45 років. Рак кишечника відрізняється від інших онкологічних захворювань більш важким перебігом, серйозними ускладненнями і несприятливими прогнозами.

Щоб запобігти незворотні наслідки хвороби і максимально знизити ризик ускладнень, варто ретельно стежити за своїм самопочуттям. Головна складність - повна відсутність гострих хворобливих проявів на початковій стадії. Через це люди пізно виявляють наявність недуги, приблизно половина випадків виявляються на пізніх стадіях.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

В виданні "Express" повідомили, що лікарі виділили два симптоми, які можуть сигналізувати про наявність пухлини в кишечнику - це переймоподібні болі в животі і відчуття здуття живота. Також дослідники відзначили інші можливі відчуття: запор, нездатність відхаркуватися і блювота.

Які ще симтоми можуть спостерігатися:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • кровотеча з заднього проходу (прямої кишки) або кров в стільці;
  • зміна звичайної звички дефекації, наприклад, більш рідкий стілець, більш часте сечовипускання або запор;
  • припухлість, яку лікар може намацати в задньому проході або в животі, частіше справа;
  • відчуття напруги в задньому проході, навіть після спорожнення кишечника;
  • різке зниження маси тіла;
  • біль у животі або задньому проході;
  • втома і задишка.

Примітно, що при раку кишечника симптоми у жінок і чоловіків однакові, але різняться у всіх в залежності від локалізації пухлини. Лікарі також стверджують, що на пізніх стадіях раку кишечника пухлина може поширитися на печінку. Саме метастази в печінку є найбільш частим місцем поширення раку кишечника.

Нагадаємо, головні симптоми інфаркту і перша допомога: прості поради, які врятують життя

Як повідомляв Знай.uа, ні більше ні менше: Євген Комаровський назвав добову норму калорій для дітей і дорослих

Також портал Знай.uа писав, мама називала скарги сина "дурними": загадкова хвороба паралізувала 4-річного хлопчика