У лютому 2022 року Землю накриє відразу кілька магнітних бур, які будуть досить потужними, щоб зробити негативний вплив на самопочуття людей. При цьому побоюватися слід не тільки метеочутливим, але і повністю здоровим особинам. Про це йдеться в прогнозі Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Вже з другої декади лютого жителі Землі можуть відчувати проблеми зі здоров'ям через досить потужних магнітних бур. За прогнозами фахівців магнітні бурі "червоного рівня" не даватимуть спокою протягом чотирьох днів: 10, 11, 13, 14 лютого.

Календар магнітних бур. Фото: скріншот tesis.lebedev
Календар магнітних бур. Фото: скріншот tesis.lebedev

У дні підвищеної сонячної активності люди можуть відчувати головні болі, роздратування, безсоння. Також можуть загостритися хронічні захворювання. Особливо обережними необхідно бути метеочутливим людям. Найкраще звернутися до сімейного лікаря і порадитися, які ліки слід тримати під рукою. Втім, самопочуття може погіршитися і в здорових людей.

Календар магнітних бур. Фото: скріншот tesis.lebedev
Календар магнітних бур. Фото: скріншот tesis.lebedev

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Організму можна допомогти максимально безболісно пережити магнітні бурі. Для цього потрібно дотримуватися кількох правил. Для початку вкрай важливо висипатися. Сон повинен тривати не менше 6-8 годин. Також слід відмовитися від спиртного, важкої їжі і кави. Рекомендується більше часу проводити на свіжому повітрі і максимально обгородити себе від стресів.

Раніше Знай писав, доктор Комаровський розповів, як відновити організм після важкої хвороби: необхідні аналізи та обстеження.

Також ми писали, ніякої користі, одна шкода: продукти, які не можна їсти перед спортзалом.

Нагадаємо, доктор Комаровський назвав найнебезпечніші речі вдома - це точно є у кожного.