У Всесвітньому фонді дикої природи спрогнозували зникнення деяких представників флори та фауни.

Вже найближчим часом можуть зникнути з лиця планети коралові рифи, мангрові ліси, тюлені-монахи та кашалоти. Про це йдеться у звіті, оприлюдненому на сайті WWF.

У публікації на сайті зазначають, що причиною зникнення зазначених представників дикої природи спричинене подальшою кризою пластикових відходів, глобальним потеплінням та надмірним виловом риби.

Вчені, до яких звернулися спеціалісти Фонду з’ясували, що рівень забруднення океанів перевищив безпечний для екосистеми.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Дослідники визначили, що концентрація мікропластику є набагато вищою за допустиму в Середземному, Східно-Китайському і Жовтому морях, а також в арктичному крижаному покриві. Через це є велика ймовірність втратити рослини та тварин.

За прогнозами Фонду до 20240 року пластику в океані стане вдвічі більше. А у 2100 році кількість відходів з пластику зросте у 50 разів.

З висновків фонду – забруднення океану пластиком незворотне. За словами директора морської програми WWF у Німеччині Хайке Веспером, концентрація мікро та нанопластиків буде продовжувати зростати.

На думку екологів, слід боротися не з наслідками, а розв'язувати проблему в зародку.

Нагадаємо, раніше у Японії випала рекордна кількість снігу, опади йшли понад добу та завалили вулиці країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бездомних собак на вулицях почнуть відловлювати за допомогою дронів.

Також "Знай.ua" писав, що Україна витратить 4 млрд на запуск ракет з моря в космос, реалізуючи космічну Стратегію.