Стало відомо про те, що в Японії випала рекордна кількість снігу. Опади йшли не менше доби, і місцеві були вкрай здивовані.

На минулих вихідних в Японії пройшли сильні опади, і в деяких місцях вони йшли рівно добу. В результаті випала рекордна кількість снігу.

В Японському метеорологічному агентстві (JMA) кажуть, що причиною снігопаду стало поєднання зимового тиску з холодними повітряними масами.

Наприклад, в місті Майбара випало рекордних 62 сантиметри снігу, а в Саппоро 60. Ще через добу в Саппоро було не менше 133 сантиметрів, що сильно налякало місцевих. Вони вже давно такого не бачили.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У зв'язку з цим довелося навіть тимчасово зупинити всі поїзди, адже на прибирання знадобилося багато часу. Автобусне сполучення також зупинилося на час.

Людей у засніжених районах попередили, що будуть можливі відключення електроенергії, лавинах, а також попросили при можливості не виходити з дому, щоб не травмувати себе.

При цьому, в Україні температура повітря в лютому значно перевищує норму. Таке значне потепління може тривати аж до середини лютого.

Опади у вигляді мокрого снігу повернуться 9-10 лютого, але, при цьому все одно буде відносно тепло. У південних і західних регіонах очікується і зовсім 6-11 градусів тепла.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Через те, що Вдень сніг буде танути, вночі на дорогах утворюється ожеледиця, тому пішоходам і водіям потрібно бути особливо обережними.

Весна в Україну прийде вчасно, однак, сильного тепла чекати не варто в березні.

Нагадаємо, який погоди чекати від весни-2022: синоптики дали детальний прогноз на кожен місяць

Раніше повідомлялося, що Костянтин Яловий пояснив, як збереження дрібних водойм впливає на стан екології в Києві

Також, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження