Стало відомо про те, що влада Одеси планує закупити квадрокоптери для того, щоб стежити за бездомними собаками.

Тепер комунальники планують знаходити таких тварин за допомогою дронів, і по рації будуть передавати дані про те, де вони зараз знаходяться, щоб відловити.

Про це стало відомо в понеділок, 7 лютого під час засідання постійної комісії з питань екології, запобігання НС та ліквідації їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міської ради.

На засіданні також обговорювали проект муніципальної програми на наступні п'ять років, до 2027. Там йшлося про регулювання популяції бродячих собак, і в ході обговорення питання з'ясувалося, що програмою передбачена закупівля дронів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Собака в снігу, скриншот youtube Україна Сьогодні
Собака в снігу, скриншот youtube Україна Сьогодні

Голова Комісії Богдан Гіганов повідомив, що це досить дивне рішення.

"Я взагалі не розумію, як це буде працювати. Як квадрокоптер допоможе відстежувати собак?"- сказав Гіганов.

Вигул собак, скріншот: YouTube
Вигул собак, скріншот: YouTube

За планами комунальники за допомогою квадрокоптерів будуть отслежіввать кожну бездомну собаку, і будуть передавати інформацію про її місцезнаходження ловцям. І навіть якщо тварина втече в очерети, наприклад, то її все одно можна буде знайти. Як це буде працювати на практиці, і чи допоможе це позбутися місту від навали собак - покаже час.

Нагадаємо, що 160-кілограмовий лев Рома замінив українцю домашнього котика: гуляє біля бару і лякає людей, щоб не пили багато

Раніше повідомлялося, що бездомний пес-герой врятував цілу сім'ю від катастрофи. Фінал виявився феєричним

Також, похід в супермаркет перетворився на операцію з порятунку коали - і візок був під рукою