Відомий український доктор Євген Комаровський вирішив відповісти на поширене запитання українців. Як сильно дитині шкоди. Безконтрольний перегляд мультфільмів.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно він висловлюється на теми стосовно здоров'я, зокрема дітей, або ж відповідає на питання простих користувачів.

Цього разу якраз такий випадок.

"Дитині 4 роки, і ми дотримуємося ваших порад — дивимося мультики не більше 60 хвилин в день, робимо перерви. Але два рази на місяць по два дні всі норми порушуються — дитина гостює у бабусі і дивиться що завгодно. Пояснювати марно, а вимагати дотримання норм не хочеться, щоб не псувати стосунки зі свекрухою" - йдеться на початку питання.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Далі Користувач запитала, наскільки шкідливо дивитися безперервно гаджети, і що якщо домовитися зі свекрухою на перегляд мультиків 2 години в день, але з перервами.

Відповідь Євген Комаровський знайшов практично відразу:

"Мільйони дітей живуть в умовах, коли всі рекомендації педіатрів не виконуються роками, і нічого, ніхто не переживає. Головне - це мир і спокій в сім'ї. Наявність бабусі, живої і здорової, яка готова хоча б два рази на місяць подивитися за онуком цілі вихідні, — це прекрасно. Ви можете використовувати цей час для власного відпочинку або невідкладних справ, тому не варто вимагати від бабусі багато чого. Мир, спокій і благополуччя важливіше корекції даної ситуації. Зіпсувати дитину безконтрольним переглядом мультиків за два дні два рази на місяць неможливо. Нехай бабуся робить що хоче-нічого страшного немає " - йдеться в повідомленні.

Євген Комаровський. Фото: скріншот youtube
Євген Комаровський. Фото: скріншот youtube

Доктор каже, що якщо бабуся приходить на вашу територію, то вона повинна грати за вашими правилами, а якщо навпаки - то ви повинні погодитися з її правилами. Іншого виходу тут немає.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

Нагадаємо, що доктор Комаровський вберіг батьків від фотографування дітей зі спалахом

Раніше повідомлялося, що главні симптоми інфаркту і перша допомога: прості поради, які врятують життя

Також, як уникнути інфаркту і скільки сала їсти не шкідливо: поради лікаря-кардіолога Нелі Шило для здорового серця