Міністерство охорони здоров'я запускає можливість відкрити лікарняний в дистанційному режимі. Зробити це зможуть українці з симптомами коронавірусу або грипу. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства в соціальній мережі facebook.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що українці зможуть відкривати лікарняний не будучи присутнім особисто в медичному закладі. Торкнеться це не всіх, а тільки тих громадян, у яких будуть симптоми коронавірусної інфекції або грипу.

Лікарняний, скріншот: YouTube
Лікарняний, скріншот: YouTube

Так, нові правила будуть працювати наступним чином. Якщо людина виявила у себе симптоми COVID-19, грипу або застуди, то він може зателефонувати лікарю і отримати консультацію, дізнатися про лікування. Після цього лікар зможе створити медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначається, що дистанційний лікарняний може діяти максимум 5 днів. Якщо хвороба не проходить, то пацієнту необхідно особисто з'явитися на огляд до лікаря і тільки після цього можливе продовження лікарняного на термін, необхідний для повного одужання.

Раніше Знай писав, нові терміни самоізоляції та реакція організму на вакцину: у МОЗ попередили українців про зміни.

Також ми писали, у Міністерстві охорони здоров'я зробили прогноз щодо збільшення хворих коронавірусом: до 60 тисяч за добу.

Нагадаємо, у МОЗ спростували лікування раку квашеною капустою - таблетки від глистів теж не допомагають. Медики розвінчали найпоширеніші міфи.