Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова відвідала СІЗО, де сидить Артемій Рябчук. Про це вона повідомила на Фейсбук-сторінці.

27 січня 2022 року 20-річний Артемій Рябчук розстріляв кількох людей у Дніпрі - п'ятеро загиблих, решта в лікарні. Вважається, що він хотів помститися за всі знущання з боку товаришів по службі за те, що він одного разу доповів начальству про бійку.

За фактом стрілянини відкрили провадження за трьома статтями (умисне вбивство, дезертирство, викрадення). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Людмила Денисова розповіла, що відвідала Дніпровську УВП, де розміщений Артемій Рябчук, та ознайомитися зі змістом ув'язненого.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Переконалася, що умови перебування нацгвардійця на належному рівні. Скарг на умови тримання та захист від катування і жорстокого поводження від Артемія не отримала. Працівники Секретаріату Уповноваженого здійснюють повторний моніторинг установи виконання покарань. Адже за результатами попереднього візиту там були виявлені численні порушення щодо забезпечення права в’язнів на гідні умови тримання", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше найважча поранена від куль стрілка в Дніпрі " Жанна Шарова втратила 1,5 м кишки.

Як повідомляв Знай.иа, пошук жінки, яка підвозила Артемія Рябчука в ніч розстрілу: адвокат повідомив нові деталі.

Знай.иа писав, розстріл військових у Дніпрі: 22-річна Жанна Шарова прийшла до тями, а Артемію Рябчуку загрожує довічне ув'язнення.