У Львові врятували дитину, яка після гостин у бабусі стала скаржитися на біль в животику. За діло взялися хірурги, виявилося дитина наїлася магнітиків від конструктора-неокуба.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Львівської дитячої лікарні "Охматдит".

Дитина гостювала у бабусі, де бавляться старші онуки, та проковтнула кульки від неокуба. За кілька днів дівчинці стало зовсім зле, і батьки направили її у лікарню.

У дитини почалося блювання, підвищилася температура, після рентгену стало зрозуміло, що трапилося.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Дівчинка проковтнула 4 магнітики від конструктора-неокуба. Діставали небезпечну іграшку хірурги з допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) в ургентній операційній.

Дитина отримала медикаментозне лікування і на 3 день її виписали додому. В "Охматдиті" зауважили, що лікарі стараються діставати сторонні деталі ендоскопічно, без жодних розрізів, але коли магнітики пробули у дитячому животику тривалий час, то без операції не обійтися. Навіть за кілька годин така іграшка може стати причиною некрозу кишки.

Лікарі звертаються у чергове до батьків, та попереджають, що магніт, у разі потрапляння у шлунок до дитини, починає протягати та шкодити внутрішнім органам дитини. Навіть нетривала присутність магніту у шлунку може спричинити некроз кишок.

Також наголосили, що неодимові конструктори заборонені у розвинених країнах, таких як США та країнах ЄС.

Нагадаємо, раніше найважча поранена від куль "стрілка в Дніпрі" Жанна Шарова втратила 1,5 м кишки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бездомних собак почнуть відловлювати за допомогою дронів.

Також "Знай.ua" писав, що поліцейські повернули до життя бідолашну кішку, яка постраждала від диму під час пожежі.