В Україні наразі в ІТ-сфері працює понад 250 тисяч людей, однак все одно відчувається брак спеціалістів. Саме тому держава готова сплатити 50% вартості навчання тим, хто хоче отримати ІТ-професію.

Про це розповів віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає "ТСН".

Як зазначив Михайло Федоров, до 2025 року кількість робочих місць у сфері IT-технологій може зрости на 150-200 тисяч. Щоб ринок праці був заповнений і не було браку кадрів, відомство планує стимулювати українців здобувати відповідну освіту.

Михайло Федоров. Фото: міністерство і Комітет цифрової трансформації України
Михайло Федоров. Фото: міністерство і Комітет цифрової трансформації України
Михайло Федоров. Фото: міністерство і Комітет цифрової трансформації України

“ІТ-освіта є "вузьким" місцем. Це те, на чому потрібно сфокусуватися. У нас є чітке бачення, як змінити напрямок ІТ-освіти — 15 конкретних кроків, які ми зробимо у цьому році. Наприклад, ми сплатимо 50% вартості навчання для людей, які хочуть змінити професію на ІТ-спеціальність. Так звані світчери — люди, які ніколи не мали ІТ-освіти, проте хочуть працювати у галузі і заробляти гроші”, - пояснив плани Михайло Федоров.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Як розповів Федоров, наразі рівень заробітної плати у фахівців цієї сфери становить $1,5-2 тисячі. І вже зараз у цій сфері працює понад 250 тисяч людей, однак спеціалістів все ж не вистачає.

"Тому потрібно стимулювати і допомагати розвивати цей напрямок, тому що це залучення грошей з усього світу в Україну", - вважає міністр.

Нагадаємо, у всіх містах України підскочив тариф на воду, 5 грн за кубометр - тільки початок: карта цін

Раніше Знай писав, що зміниться для українців вже з 1 лютого: пробне ЗНО, підвищення зарплат і зростання цін на пакетики

Також Знай повідомляв, доходи українців стали вищими: середня зарплата зросла на 3000 гривень, дані Держстату