З 1 лютого українцям слід готуватися до нових правил та змін, які торкнуться багатьох сфер життя.

Пластикові пакети зміняться в ціні. Тепер у роздрібних торгових точках неможна буде купувати пластикові пакети за умовних 10 копійок, адже уряд впровадив регулювання ціни на пластикові пакети, завтовшки 50 мікрометрів. Так самій простий пакет без швів та складок по боках буде коштувати 2 грн, зі складками - 2,50 грн, а "майка" - 3 грн. Про це нагадало Мінекономіки.

З лютого починається реєстрація на ЗНО. Для неї потрібен паспорт громадянина України та фото 3*4. Тестування пройде з 23 травня до 17 червня. нагадаємо у березні пройде пробне ЗНО, яке цього року коштувало школярам від 200 до 300 грн, залежно від регіону.

НБУ запроваджує плату за свою послугу BankID. Система стане платною для юридичних осіб. Щоб підключитися до системи, слід буде заплатити 2500 грн, до системи додаткового абонентського вузла – 2000 грн, супровід - 600 грн/міс. Для простих громадян система залишається доступною безоплатно.

Зарплати у представників поліції, та всієї галузі МВС зросте на 10%. Також з лютого буде відновлено право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Зміни при перетині кордону з ЄС. До ЄС можна буде потрапити, маючи COVID-сертифікат, за умови, що з моменту останньої дози пройшло від 14 до 270 днів. Якщо є бустерна або додаткова доза, а також негативний ПЛР-тест чи довідка про одужання.

Нагадаємо, раніше в Україні починає діяти другий етап заборони пластикових пакетів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ поділився рекомендаціями щодо бустерної вакцинації

Також "Знай.ua" писав, що на дорогах України розпочали роботу "фантомні" патрулі.