В Україні за рік збільшився розмір середньої зарплати. Так, у грудні 2021 року середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України склала 17 453 гривні. Якщо порівнювати з груднем 2020 року, то рівень заробітку зріс на 3 274 гривні. Про це повідомляє Державна служба статистики.

Згідно з даними за останній рік заробітна плата українців зросла на 23,1%, втім, частина заробітку "з'їла" інфляція. Реальна зарплата з урахуванням інфляції стала більше на 11,9%. У той же час грудень не є показовим місяцем, так як в цей період українці активно отримують премії, надбавки і так далі.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Найвища оплата праці в грудні була зафіксована в Києві-26 759 гривень. Найнижча заробітна плата в цей період була в Чернігівській області - близько 13,5 тисячі гривень.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Працівники у сфері "фінансова та страхова діяльність" можуть похвалитися найвищими заробітними платами. Їх рівень заробітку становив понад 31 тисяча гривень. Також хороший рівень доходи мають працівники сфери "інформація та телекомунікації". Вони можуть похвалитися зарплатою у 29 963 гривні. Найменше отримували працівники сфери "тимчасове розміщення та організація харчування" - всього 9 710 гривень.

Також Знай писав, що супермаркети почали продавати українцям дрібну картоплю по 100 гривень за кілограм.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна готується купувати хліб за кордоном: ще не вирощений урожай пшениці вже продали.

Нагадавши, доплата 500 гривень: українцям розповіли, хто має право на "бонус" до основної пенсії.