Вже з 2028 року громадяни України зможуть виходити на заслужений відпочинок незалежно від віку. Як працюватиме нововведення і чого чекати українцям, розповідає "ТСН".

У Міністерстві соціальної політики заявили, що вже з 2028 року українці зможуть виходити на пенсію незалежно від віку. Однак це можливо тільки за вагомої умови. Для виходу на заслужений відпочинок людина повинна мати не менше 40 календарних років трудового стажу.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

У міністерстві підкреслили, що кожен випадок розглядатимуть індивідуально. При нарахуванні пенсійних виплат будуть враховувати не тільки накопичений стаж, а й рівень зарплати, з якої оплачувалися страхові внески.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що у 2022 році відбудеться кілька етапів підвищення пенсійних виплат. Заплановані як адресні підвищення деяким категоріям, так і всім пенсіонерам (індексація з 1 березня). Мінімальна пенсія на даний момент становить 1934 гривні, але в липні її планують підвищити до 2027 гривень, а в грудні - до 2093 гривень.

Раніше Знай писав, безкоштовні овочі та фрукти: Українка знайшла спосіб врятувати пенсіонерів від голоду - ідея на вагу золота. Пенсіонерка з Києва поділилася цікавою ідеєю, яка може допомогти забезпечити продуктами малозабезпечених громадян

Також ми писали, доплата 500 гривень: українцям розповіли, хто має право на "бонус" до основної пенсії.

Нагадаємо, що в Україні зменшується кількість літніх людей, відмітка вже досягла мільйона. Незважаючи на зменшення навантаження на Пенсійний фонд, не відбулося підвищення якості життя пенсіонерів.