У Міністерстві охорони здоров'я заявили про зменшення терміну самоізоляції для громадян хворих коронавірусом, а також розповіли про реакцію організму на вакцину. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Так, в МОЗ заявили, що вже через п'ять днів після появи симптомів або отримання позитивного тесту на коронавірусну інфекцію самоізоляцію можна завершувати. Головною умовою є відсутність симптомів. Відзначається, що в даному випадку необов'язково робити навіть ПЛР-тест.

ПЛР-тест, скріншот: YouTube
ПЛР-тест, скріншот: YouTube

У той же час у відомстві зазначають, що якщо пройшло не менше п'яти днів і при цьому отримано негативний тест на коронавірус, то самоізоляцію також можна завершувати. Варто відзначити, що до цього обов'язкова самоізоляція тривала 10 днів.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також у МОЗ розповіли про реакцію організму на вакцину проти COVID-19. Відзначається, у людини може піднятися температура, відчуватися слабкість або боліти голова. Така реакція цілком нормальна, тому приводів для переживання немає. У відомстві зазначили, що така реакція означає, що організм формує імунний захист.

Разом з тим наголошується, що коронавірус має такі ж симптоми, проте після вакцинації вони можуть тривати кілька днів, а у випадку із захворюванням набагато довше і можуть супроводжуватися рядом ускладнень.

Раніше Знай писав, сертифікат про бустерну дозу: як згенерувати документ в "Дії" і що робити якщо не виходить, поради МОЗ.

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли всю правду про "мікрочіпи в таблетках".