В Україні очікується збільшення числа хворих. Про це повідомляє голова МОЗ Віктор Ляшко.

Наша країна в черговий раз побила рекорд по захворюваності по коронавірусу. За минулий тиждень було зафіксовано 242 942 випадки захворювання коронавірусом, в середньому - сорок тисяч хворих за добу. Україна знаходиться на 44 місці з 54 країн європейських країн за питомою кількістю нових захворювань на сто відсотків.

Протягом трьох наступних тижнів в Україні кількість нових випадків захворювання збільшувалася вдвічі, а на останньому тижні приріст склав сорок чотири відсотки.

Віктор Ляшко, фото: Facebook
Віктор Ляшко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Згідно з нашими прогнозами, в найближчі два тижні ця цифра ще може зрости до 60 тисяч за добу", - зазначив Віктор Ляшко.

Проте, на сьомому тижні захворюваності коронавірусу очікується зниження показників.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган захворів омікроном після зустрічі з Зеленським. Про це Ердоган написав у своїй телеграм-сторінці 5 лютого. Він додав, що захворів разом з дружиною, однак, на щастя у нього легка форма коронавірусу "Омікрон". Два дні тому президент Туреччини приїхав в Україну і зустрівся з Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ дозволив українцям робити довідки в "Дії", більше ніяких черг: інструкція і новий перелік сертифікатів.

У МОЗ пояснили, як українцям підготуватися до ПЛР-тесту. Фахівці Міністерства охорони здоров'я України вирішили детально розповісти про те як, коли і кому потрібно здати ПЛР-тест.