Стало відомо про те, що капуста стала лідером зростання цін серед продуктів харчування в Україні. Що про це говорять експерти.

Експерти відзначили, що за останні два тижні капуста стала дорожчою як мінімум на 11%, і в середньому в магазинах можна побачити ціну 21,59 гривень за кілограм.

Минулого року українські аграрії зменшили посівні площі під капусту через низькі ціни на цей продукт у 2020 році, і вони були змушені віддати капусту під реалізацію або ж за низькою рентабельністю, або взагалі за ціною, яка нижче собівартості.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Це і змусило переглянути структуру посівів на майбутній рік. Через фактор сезонності, а також збільшення витрат на зберігання продукції за останні два тижні зросли середні ціни і на інші продукти.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Морква виросла в ціні мінімум на 10%, і тепер середня вартість на ринку 14,70 гривень. Цибуля стала дорожчою на 7% - 15,40 гривень; буряк на 7% - 16,40 гривень; і картопля приблизно на 5% - до 9,14 гривень.

Овочі. Фото: скріншот youtube
Овочі. Фото: скріншот youtube

Не можна не відзначити, що в січні індекс продовольчих цін склав 135,7. І це на 1,1% вище, ніж було в грудні 2021 року. Виходить, що після новорічних свят зростання цін на продукти продовжилося.

Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.
Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.
Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.

Експерти також відзначили, що хоч ціни в магазинах виросли практично на всі продукти, найсильніше подорожчали все ж молочні продукти і рослинне масло.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Нагадаємо, що в Україні подорожчало молоко і масло, на цінники страшно дивитися: експерти назвали причини

Раніше повідомлялося, що звекла по 729 Гривень: в українському супермаркеті помітили "золоту" складову для борщу

Також, картопля по 104 грн і скажені "накрутки" на сосисках: експерти назвали причини зльоту цін на продукти. Фахівці пояснили, як формуються космічні ціни на прилавках.