Чим ближче Новий Рік, тим більше числа на цінниках. Українці з тривогою підраховують, у скільки їм обійдеться святкове застілля. Перевірили ціни на ринку журналісти телеграм-ресурсу «ВЕХА».

Експерти прогнозують, що подорожчання продуктів перед святом - неминуче. Зокрема, перед Новим роком яйця можуть ще піднятися в ціні.

Ціна кілограма твердого сиру на ринку вже зараз варіюється в діапазоні від 215 до 500 грн.

Продавці в м'ясних рядах поки ціни не піднімають, але під Новий Рік м'ясо буде дорожчати, як зазвичай. Наочно розповіли і показали ціни на свинину і сало: від 70 до 170 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Любителям поїсти рибки повідомили: червона риба коштує в середньому від 300 до 400 гривень за кілограм, червона ікра - від 2600 до 2900 грн. за кілограм. Слабосолона оселедець - 60 гривень за кілограм, скумбрія - до 100 гривень за кілограм.

Ціни на овочі: картопля - 10-15 гривень за кілограм, свіжі огірки і помідори від 40 до 80 гривень за кілограм, печериці - 60-65 гривень за кілограм.

"Ну і на десерт треба. Дітям знову ж таки. Ціни на фрукти: мандарини 40-50 гривень за кілограм, апельсини - 50-75 гривень за кілограм, виноград - 65-80 гривень за кілограм, полуниця - 400 гривень за кілограм», - резюмували журналісти.

Нагадаємо, бутерброди, мандарини і оселедець під шубою: як змінилися ціни на новорічне меню за 6 років.

Також Знай писав, українців попередили про зростання цін на продукти до новорічного столу - "Святковий ажіотаж". Остаточна вартість новорічного столу, з урахуванням всіх подорожчань, знову зросте

Раніше Знай повідомляв, під вікнами у Зеленського нарядили ялинку і поставили карусель - "набагато крутіше, ніж...". Крім новорічних дерев, на площі з'явилися також атракціони, льодовий каток і лотки для торгівлі