Українцям розповіли, хто може не платити за доставку газу. Фахівці відповіли на одне з найпоширеніших питань.

Українцям розповіли про те, чому доводиться платити більше, ніж було спалено. Справа в тому, що плата за доставку газу не залежить від того, скільки було спалено кубометрів за певний місяць. Її мешканці оплачують однаковими частинами за рік, повідомляє видання "ГазПравда".

Газопровід, фото 24 канал
Газопровід, фото 24 канал

Але, при цьому, є варіант не платити за це, і фахівці розповіли, в яких випадках.

Якщо з вартістю самого газу, яку вони платять компаніям-постачальникам, більш-менш все зрозуміло, то за вартістю розподілу (доставки) газу часто виникають питання.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Ціна на газ
Ціна на газ

Споживачам потрібно знати, що навіть якщо споживання газу нульове, все одно доведеться платити за його доставку. Від сплати звільнені тільки ті, кому офіційно припинили постачання газу.

"Звертаємо увагу, газопостачання має бути не просто припинено (опломбовано), а також має бути розірвано договір з розподілу газу", – йдеться в повідомленні видання.

В інших випадках, якщо офіційно договір ви не розірвали, то споживач продовжить платити за доставку газу.

Ціни на газ, кадр з відео
Ціни на газ, кадр з відео

Існують мінімальні нормативи споживання, за якими повинна бути оплачена послуга:

  • 39 кубометрів - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;
  • 126 кубометрів - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
  • 314 кубометрів - для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, в тому числі для опалення, або об'єкта споживача, який не є побутовим.

Нагадаємо, навіщо і де встановлювати лічильник газу: фахівці розповіли деталі

Раніше повідомлялося, як українцям заощадити на опаленні взимку: газ або дрова?

Також, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході в Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн.