На сайті президента України з'явилася чергова петиція, в якій попросили скасувати оплату за таку послугу як доставка газу для тих, кому вона не була надана.

Автор петиція став Рочняк Юрій Сергійович, і з'явилася вона на сайті в понеділок, 1 листопада. Чоловік згадав спочатку колишні часи, до того, як ввели всі нововведення, коли споживач оплачував тільки ту кількість кубометрів газу, яку він вжив.

Зараз же газові компанії нараховують платежі навіть тим, хто ці газом не користувався, але, при цьому кількість спожитого газу беруть виходячи з даних за минулий рік.

"Газовики прикриваються чинним законодавством, яке явно не спрямоване на захист людей! Ніхто не може зрозуміти, чому людина платить за транспортування газу, якщо він ним не користується! Простіше кажучи виходить так: людина використовувала за місяць 100 кубометрів газу, заплатила за це. Тут питань немає. Далі людина їде на 2 місяці і не користується газом - відповідно йому в будинок ніхто газ не транспортував. Розглянемо докладніше. Як можна доставити в будинок споживача газ, якщо він ним не користується? Куди накачувався (транспортувався) газ, якщо труба була заповнена і ніхто нічого не включав? Або газовики хочуть сказати, що перекривши газ вони його все одно качають споживачеві?"- йдеться в тексті петиції.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Газ, фото: скріншот з відео
Газ, фото: скріншот з відео

За добу петиція зібрала 177 підписів з 25 тисяч необхідних. Якщо потрібну кількість буде зібрано протягом 3 місяців, тоді президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний розглянути дане питання більш детально.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що заборгували за комуналку українці мають право на субсидію: у Мінсоцполітики розповіли, що робити

Як повідомляв Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.