У Бердянську місцеві жителі були здивовані крижинами округлої форми, плаваючими в Азовському морі. Після того як кадри з'явилися в мережі, багато хто почав вважати, що це "крижані" медузи.

Однак, незважаючи на зовнішні подібності, до медуз ці крижини ніякого відношення не мають, а з'явилися на воді в результаті рідкісного природного явища, яке називається "млинчастий лід", передає "РБК-Україна".

Фото: "Медузы" в Азовском море
Фото: "Медузы" в Азовском море

"Незважаючи на побоювання багатьох туристів і місцевих жителів, ці крижини не є замерзлими медузами. Це млинцевий лід - порівняно рідкісне для наших широт явище, яке може виникати на великих відкритих водних просторах, озерах і морях", — пояснили фахівці.

Відомо, що найчастіше "млинцевий лід" зустрічається в північних морях, але в цьому році він дістався і до Бердянська. Такі диски формуються в періоди, коли температура моря близька до нуля, а на воді при цьому є легка хвиля. Так починає утворюватися тонка масляниста скоринка, яка потім збивається в характерний "млинець".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: "Медузы" в Азовском море
Фото: "Медузы" в Азовском море

Варто відзначити, що за рахунок часткового промерзання моря можна констатувати факт, що основна частина біомаси медуз в Азовському морі вже загинула. Через це на початку літа їх з великою ймовірністю не буде. Принаймні до тих пір, поки вони разом з течією не припливуть з Чорноморського басейну.

Нагадавши, вчені зловили і зважили найбільшу рибу в світі-вистачило б нагодувати натовп. Найбільша риба в світі ледь не зламала ваги вченим

Раніше Знай писав, дайвери зіткнулися з гігантським морським хробаком-майже як в "Дюні". Пірнальники зіткнулися з гігантським морським хробаком біля берегів Нової Зеландії

Також Знай писав, відважний аквалангіст взявся боротися з "примарними снастями", які щорічно зменшують запаси риби: "я повинен очистити води"