Синоптики попередили українців про складні погодні умови в п'ятницю, 4 лютого. У 20 областях країни очікується ожеледиця на дорогах. Через це оголошено жовтий рівень небезпеки. Про це свідчать дані порталу Sinoptik.ua.

За даними синоптиків ожеледиця очікується на дорогах практично по всій території країни. Винятком стануть тільки кілька регіонів, а саме: Миколаївська, Херсонська та Одеська області, де вже кілька днів Немає опадів.

Ожеледиця, скріншот відео
Ожеледиця, скріншот відео

В інших регіонах діє жовтий рівень небезпеки. Українцям не рекомендують користуватися особистим автотранспортом і виїжджати з дому тільки в разі необхідності. Водіям слід бути вкрай уважними та дотримуватися безпечної дистанції, адже ожеледиця збільшує гальмівний шлях.

Не менш обережними слід бути і пішоходам, адже Тротуари досить слизькі і існує високий ризик травмуватися. Під час ожеледиці рекомендується не тримати руки в кишенях на випадок падіння, а також пересуватися дрібними кроками.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Температура повітря 4 лютого в денний час складе від 4 градусів нижче нуля до 1 градуса тепла.

Карта погоди. Фото: Укргідрометцентр
Карта погоди. Фото: Укргідрометцентр

Раніше Знай писав, 317 населених пунктів залишилися без електрики, а на трасу зійшла лавина: у ДСНС розповіли про ситуацію в Україні.

Також ми писали, Наталка Діденко розповіла про нюанси роботи синоптика, зокрема, чому прогнози можуть бути неточними. За словами синоптика точні прогнози можна зробити тільки на 1-3 доби вперед і не більше.

Нагадаємо, у Львові вперше за 100 років зафіксували унікальну аномалію: такі блискавки метал тільки Зевс.