В Україні вирішили заборонити цирки з тваринами. Відповідний законопроєкт №5409 підтримав комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Про це повідомили зоозахисники організації UAnimals.

В Україні вже давно піднімалося питання про заборону використання тварин у цирках. Відзначається, що в 30 містах роботу таких цирків було заборонено, втім, на державному рівні закон прийнятий не був. Все змінилося 2 лютого, коли в комітеті Верховній Раді одноголосно прийняли законопроєкт №5409 про заборону цирків з тваринами.

Цирк з тваринами. Фото: скріншот youtube
Цирк з тваринами. Фото: скріншот youtube

За відомостями організації UAnimals в цирках щорічно страждає не менше сотні різних тварин. Ситуацію погіршують і нестерпні умови утримання, а також знущання під час дресирування. Тварини знаходяться в постійному стресі і тому ризик їх нападу на глядачів і дресирувальників значно збільшується.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Відзначається, що при Мінкультури створили спеціальну групу, що складається з активістів UAnimals, зоологів і представників цирків, яка знайшла для тварин жили в цирках притулки і нові будинки. Там вони зможуть спокійно жити і відновлюватися після цирку, але вже після того, як народні депутати підтримають закон.

Раніше Знай писав, герої з великим серцем і сталевими нервами: кілька сміливців врятували ведмедя, який застряг у відрі.

Також ми писали, що українець врятував тяжкохворого лебедя від вірної загибелі: перебудував під нього будинок, виходив, як Сина, і відпустив на свободу.

Нагадаємо, що натовп лютих мавп почула гучні салюти і рвонула по місту від страху.