У вівторок, 2 лютого, приблизно о 8:30 ранку російсько-окупаційні війська здійснили обстріл контрольного пункту в'їзду-виїзду "Гнутове" в Донецькій області. Відомо, що противник для підлої атаки використовував безпілотник (БПЛА).

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної прикордонної служби України.

Атака на КПВВ "Гнутово", фото: Facebook
Атака на КПВВ "Гнутово", фото: Facebook

Зазначається, що для обстрілу гуманітарного дорожнього коридору, що проходить через КПВВ, противник застосував безпілотний літальний апарат, з якого скинув заряд ВОГ.

"В результаті атаки втрат серед особового складу немає. Зазначимо, що одного з військовослужбовців від поранення врятував металевий жетон, який зупинив осколок гранати", - повідомили в ДПСУ.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Атака на КПВВ "Гнутово", фото: Facebook
Атака на КПВВ "Гнутово", фото: Facebook

Як зазначається, такі злочинні дії російських окупантів в черговий раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню і відверто нехтує вимогами міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій.

Українські військові на сторінці ООС у Facebook пізніше опублікували відео з обстріляного КПВВ, на якому видно момент вибуху. Боєць Державної прикордонної служби з позивним "Лев" розповів, як дивом врятувався від поранення.

"В нагрудній кишені лежало посвідчення і жетон. Ось так пробило. Посвідчення зупинило", - каже чоловік.

Раніше повідомляли, історії воїнів, загиблих на Донбасі за січень - навіть хвилиною мовчання не полегшити всю тяжкість втрати.

Як повідомляв Знай.uа, "Очі передової": фотограф показав погляди українських захисників, які щодня бачать війну.

Знай.uа писав, воїни ЗСУ знайшли віру в радість на Донбасі після запалення свічок: Різдво пройшло за сотні км від рідних будинків.