В Україні пропонують знову підвищити пенсійний вік. Про це пише pershij.com.ua.

За словами старшого наукового співробітника Інституту демографії та соціологічних досліджень ім. Птахи Лідії Ткаченко, такий крок дозволив би уникнути плутанини в нарахуванні стажу, необхідного для виходу на пенсію.

Вона нагадала, що зараз українці можуть вийти на пенсію зі стажем у 31−32 роки. У 2022 році, щоб отримати пенсію у 60 років, потрібно заробити 29 років стажу, у 2023-му році — 30 років, а у 2024-му — 31 рік. Відповідно, багато хто з громадян не матимуть необхідного стажу для отримання пенсії.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

«Легше тоді вже взагалі підвищити пенсійний вік до 65 років і не мучити з критеріями за стажем. Більшість буде розраховувати на пенсію в 63 і 65 років, їм не вистачатиме стажу» , — впевнена вона.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Причиною такого «недобору» стало те, що в 2017 році Міністерство соціальної політики вважало, що у 2027-му на пенсію у 63 роки зможуть піти майже половина українців, у 65 років — 5%, а ще 45% - розраховують на пенсію у 60 років.

Розрахунок був на те, що українці, яким не вистачає стажу, почнуть оформлюватися на роботу офіційно. Однак потім від влади почали лунати заяви про те, що незабаром пенсій не буде зовсім. Низький рівень довіри до держави змусив людей залишатися в тіні й працювати неофіційно.

Пенсіонери, фото: znaj.ua
Пенсіонери, фото: znaj.ua

Раніше повідомляли, рік виходу на пенсію, надбавки, стаж: як в Україні перевірити правильність нарахування виплат і від чого залежить їх розмір.

Як повідомляв Знай.uа, чоловік змінив стать заради того, щоб раніше вийти на пенсію - "Блін, та він геній!".

Знай.uа писав, пенсіонерка зірвала куш у 3 млн гривень - 10 років купувала лотерейні квитки і раптом пощастило.