У Національному антарктичному науковому центрі, який висвітлює діяльність полярників на станції Академік Вернадський, показали, які живчики пінгвіни, та як вони можуть "літати" вистрибуючи з води на сушу.

Відповідне відео з'явилося на Facebook-сторінці. На відео видно, що пінгвіни вискакують на берег – неначе маленькі стрибунці. У публікації до ролика йдеться про кілька цікавих фактів.

По-перше, це те, що пінгвіни на острові, де знаходиться станція, називаються Субантарктичними. Їхня швидкість у воді сягає 36 км на годину.

"У воді, де вони проводять 80% життя, ці тварини – дуже прудкі та швидкі", - зазначають у дописі.

Пінгвіни. Фото: Facebook
Пінгвіни. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

їхні стрибки з води досягаються певними рухами птахів. Для того, щоб вистрибнути на високий берег, ці птахи спершу набирають швидкість в океані, потім з допомогою лап та хвоста змінюють кут руху та вилітають у повітря. Їхні стрибки з води можуть досягати у висоту в 1,5-3 метра.

Пінгвіни. Фото: Facebook
Пінгвіни. Фото: Facebook

"Швидко плавати допомагають крила: особлива будова плечей та грудини дозволяє рухати ними, неначе гвинтами", - зазначають у дописі. Такж дослідники припускають, що пінгвіни можуть затримувати повітря у пір'ї. Випускаючи його у воді, пінгвіни пришвидшуються свій рух.

Нагадаємо, раніше пінгвін-товстунчик на прізвисько Рибка став улюбленцем українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені прикріпили на пінгвіна камеру і показали полювання на величезну зграю риб.

Також "Знай.ua" писав, що українські полярники голими руками і лопатами "вигрібаються" зі станції "Вернадський"