Іноді господарям здається, що їхні домашні тварини роблять дивні і нелогічні дії. Насправді, кожне з них несе в собі певний сенс, і щоб дізнатися свого улюбленця ближче, варто частіше цікавитися, які ж прояви є типовими інстинктами і звичками, а що зовсім не характерно для представників тваринного світу.

У Telegram-каналі "Подаруй кішці будинок" пояснили, чи подобається друзям нашим меншим коли ми їх гладимо і пестимо.

Всі кошатники і кошатниці напевно відчувають особливо теплі і трепетні почуття, коли пухнасті друзі труться своєю м'якою шерстю про їх частини тіла. Таким чином тварина немов "присвячує" людину в свою сім'ю і проявляє максимум довіри. Кішкам вкрай важливі ласкаві дотики від представників своєї сім'ї.

Найстаріша кішка, кадр з відео
Найстаріша кішка, кадр з відео

Коли кішка буде тертися в основному головою, і зрідка хвостиком, це означає, що вона тільки "впускає" в свій клан, а ось якщо пухнаста прийняла вас цілком і повністю, то дотики відбуваються різними частинами і у випадковому порядку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Примітно і те, наскільки інтенсивно треться кішка про членів сім'ї. По рухам можна зрозуміти, хто в будинку призначений головною матусею.

До речі, по реакції на незнайомця можна сказати наскільки велелюбна котейка. Якщо вона починає тертися об будь-якого нового людини - то дуже. Але, як правило, котики не поспішають приймати в свою сім'ю новеньких.

Нагадаємо, головні прикмети З котиками - вус пухнастика зробить з вас багатія: Як правильно приманити в будинок гроші

Як повідомляв Знай.uа, канал про тварин і заборона на отруту: українці вирішили рішуче захистити кішечок від сусідських жорстоких рук

Також портал Знай.uа писав, жертва або улюблениця? Найтовстіша кішка в світі викликала неабиякі баталії в мережі