Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував указ про скасування термінового призову. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Як відомо, 1 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності держави та привабливість військової служби. Відповідний указ № 36/2022 був розміщений на сайті президента і він передбачає збільшення чисельності армії та грошового забезпечення військових, а також скасування призову з 1 січня 2024 року.

Олексій Резніков, фото: Facebook
Олексій Резніков, фото: Facebook

Олексій Резніков назвав цей закон реакцією на виклики, які стоять перед Україною, а також наголосив на необхідності мати професійну армію. Він зазначив, що на перших порах заклик збережеться, але також додасться альтернатива - короткострокова інтенсивна підготовка на 3-4 місяці.

Військовий призов, скріншот: Youtube
Військовий призов, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Пройшовши таку підготовку, молоді люди не будуть підпадати під заклик. Замість цього вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 р.ми плануємо повністю замінити призов на короткочасну інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їх навички шляхом періодичних тренувань і зборів", - повідомив Олексій Резніков.

Раніше повідомляли, масове ухилення від армії і жінки на військовому обліку: підполковник назвав найголовніші проблеми призову.

Знай.uа писав, військовий призов в Україні 2022 року: хто звільняється від служби в ЗСУ або залишиться в запасі.

Знай.uа писав, у військовій частині 20-річного Артемія Рябчука, який вбив 5 людей, сталося два самогубства: командувач Нацгвардії подав у відставку.