Платні слідчі ізолятори принесли Україні 8,25 мільйона гривень. Про це повідомляє Фейсбук-портал Мін'юсту.

Як повідомив міністр юстиції України Денис Малюська, витрачаються кошти на ремонти, які виконують самі засуджені. Це дозволяє економити на робочої сили.

Денис Малюська, міністр юстиції України - фото з Фейсбук
Денис Малюська, міністр юстиції України - фото з Фейсбук

" тобто, насправді ремонт камер обходиться дуже дешево. І, відповідно, за ці 8 млн ми можемо відремонтувати такі обсяги, які за умови класичних підрядних робіт – через тендери, оплату зовнішніх будівельних компаній – зажадали б суми раз в 10 більше. Відповідно, ефект більший, ми його мультиплицируем за рахунок того, що відбувається робота своїми силами", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також міністр юстиції зазначає, що платні камери були запущена для того, щоб показати платним інвестором бізнес-модель до того, як буде прийнятий відповідний закон.

До цього, що Мін'юсті таку практику називають експериментом, спрямованим на боротьбу з корупцією, стверджуючи, що за хабарі ув'язненим і так надавалися кращі умови.

Денис Малюська, міністр юстиції України - фото з Фейсбук
Денис Малюська, міністр юстиції України - фото з Фейсбук

Ціни на платні камери варіюються. Наприклад, в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12 встановлені скромні розцінки в 290 грн за добу, 991 грн за тиждень і 1699 грн за місяць.А ось престижний столичний Київський слідчий ізолятор обійдеться аж в 2000 грн за добу, 8000 грн за тиждень і 12000 грн за місяць.

Раніше повідомляв Знай, Володимир Зеленський скасовує строкову службу-названа дата: студенти можуть спати спокійно

Також Знай писав, Володимир Зеленський "втратив" пам'ять на зустрічі з прем'єром Британії Джонсоном: "ми все одно здобудемо перемогу". Лідери країн провели спільний брифінг

Нагадаємо, дешева гречка, цукор, борошно і масло-реальність? В Україні ціни на окремі продукти регулюватиме держава