З 1 січня 2022 року касові апарати для ФОП деяких груп стали обов'язковими, що спровокувало хвилю невдоволення серед підприємців. У зв'язку з цим нардепи планують прийняти новий законопроєкт, яким пропонується тимчасово скасувати штрафи і знизити санкції для ФОП. Про це пишуть "Факти".

У вівторок, 1 лютого Верховна Рада планує схвалити новий законопроєкт, яким пропонується внести зміни до Закону про реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Документ передбачає тимчасове скасування штрафів і зниження фінансових санкцій для підприємців 2-4 груп, які не встановили касові апарати. Штрафні санкції для підприємців відстрочать на 1 місяць.

Касові чеки, скріншот: YouTube
Касові чеки, скріншот: YouTube

Підкреслюється, що скасовуються штрафи, які вже були накладені на бізнес в період з 1 січня по 1 лютого 2022 року. Також в документі йдеться, що з 1 лютого будуть знижені штрафи для ФОП, які встановлять РРО до 1 квітня. Порушникам доведеться заплатити в 10 разів менше, тобто 10% від вартості чека.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

До слова, згідно з чинною редакцією закону штраф за торгівлю без касових апаратів становить 100% від вартості чека. Якщо порушник попадеться вдруге, то штраф складе вже 150% від вартості чека.

Раніше Знай писав, змусять платити податки і видавати чеки за поїздку: в Україні зростуть ціни на таксі?

Також ми писали, на вулицях України з'являться нові патрульні без розпізнавальних знаків: від штрафів ніхто не втече

Нагадаємо, дають безкоштовне житло, харчування та засоби гігієни: у Мінсоцполітики пообіцяли допомогу найбільш незахищеним українцям.