У 2022 році в Україні проведуть масштабну перевірку одержувачів житлової субсидії. У разі виявлення порушень громадянам можуть зупинити виплати і змусити повернути гроші до бюджету. Про це свідчить проєкт наказу Мінсоцполітики, який розміщений на сайті Федерації Профспілок України.

Житлову субсидію в Україні призначають тільки тим громадянам, які відповідають встановленим вимогам. При цьому навіть після призначення допомоги виплати можуть зупинити, а отримані гроші змусять повернути.

Надання субсидії, кадр з відео
Надання субсидії, кадр з відео

У 2022 році Міністерство соціальної політики проведе масштабну перевірку субсидіантів, в ході якої деяким громадянам можуть зупинити виплати. Зазначається, що регіональні підрозділи соціального захисту населення вивчатимуть особисту справу субсидіанта і в разі виявлення невідповідності, проводитимуть глибшу перевірку. Порівнювати будуть дані, отримані з різних державних реєстрів і якщо людина не зможе спростувати невідповідність, то з субсидією доведеться попрощатися.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, що виплати можуть припинити, людину можуть змусити повернути отримані кошти назад до державного бюджету.

Також Знай писав, що українцям повідомили нові тарифи на газ у лютому, хто заплатить більше.

Раніше повідомляли, що продуктовий кошик "схудла": українці порахували, чи може прожити одна людина на 2393 гривні на місяць. Українці запропонували чергове нововведення, яке пов'язане з грошима.

Як повідомляв Знай.ua у Національному банку українці підрахували, як зростуть ціни на їжу і комунальні послуги у 2022 році.