Стало відомо про те, що починаючи з понеділка, 31 Січня, невакцинованих українців не допустять до роботи. Кого це стосуватиметься в першу чергу.

В уряді повідомили про те, що співробітникам органів місцевого самоврядування, а також державних і комунальних установ і організацій, то вимагатимуть хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

Якщо цього не відбудеться, то компанія буде зобов'язана усунути співробітника без збереження заробітної плати. Це все новий наказ від Міністерства охорони здоров'я. Він діє з листопада минулого року, але досі стосувалося тільки педагогів, чиновників і держслужбовців, але тепер список був розширений і на Інші сфери.

Варто відзначити, що ті, хто не поставить собі вакцину, будуть відсторонені від роботи, і при цьому заробітна плата збережена не буде.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вакцинація в Україні, скріншот: YouTube
Вакцинація в Україні, скріншот: YouTube

Кілька тижнів тому в Україні схвалили використання бустерної дози від коронавірусу. Українці зможуть отримати її також через шість місяців після повного курсу вакцинації.

Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське

У Міністерстві охорони здоров'я порекомендували використовувати в якості третьої дози м-РНК-вакцини, а це на сьогоднішній день Moderna або Comirnaty/Pfizer. Навіть якщо перші дві були зроблені вакциною Coronavac від Sinovac Biotech.

Записатися на вакцинацію можна у сімейного лікаря, або ж за номером телефону контакт-центру МОЗ - 0-800-602-019.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що локдаун в Україні: голова МОЗ Віктор Ляшко зробив важливу заяву

Раніше повідомлялося, що зтатистика від МОЗ за 31 Січня: коронавірус в Україні не збирається здаватися, знову 20 + тисяч випадків

Також, у Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як діяти у разі отримання позитивного тесту на коронавірус.